Kwaliteit & patiëntveiligheid

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis. Hoe gaat dat nu in zijn werk?

neusmondmasker Per 1 oktober aanscherping corona-maatregelen bij bezoek ziekenhuis

Komt u naar het ziekenhuis en bent u ouder dan 13 jaar? Dan verzoeken wij u een mondneusmasker te dragen. Doe dit mondneusmasker op voordat u het ziekenhuis binnenkomt.

Ook willen we ervoor zorgen dat er niet onnodig veel mensen tegelijkertijd in het ziekenhuis zijn. Daarom vragen we u om niet eerder dan 10 minuten vóór uw afspraak of bezoek aanwezig te zijn in het ziekenhuis. Bent u eerder? Wacht dan even buiten of in uw auto.

Ook als u een bezoek brengt aan een verpleegafdeling gelden aangepaste regels. Kijk hiervoor hier


 

Screenen aan de poortBij binnenkomst stellen wij u een paar vragen 

Vanaf woensdag 4 november wordt u bij binnenkomst verwelkomd door een van onze mewerkers. ​Zij stellen u vragen over over uw gezondheid, attenderen op het dragen van een mondkapje en houden het maximaal aantal bezoekers en begeleiders per patiënt in de gaten.

We vinden het belangrijk dat patiënten voor zorg in ons ziekenhuis terecht kunnen én dat bezoek kan blijven komen. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat we het aantal bewegingen en aanwezige mensen beperken tot het hoogst noodzakelijke. Daar helpen we patiënten en bezoekers bij door ze aan de ingang er nog eens op te wijzen.

De medewerkers aan de deur screenen op maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 20.00 uur. 


 

hoofdingangHoe ziet mijn ziekenhuisbezoek eruit?

Op deze pagina krijgt u meer informatie over hoe een poli-afspraak in zijn werk gaat. Dit kan een afspraak zijn in het ziekenhuis maar ook een afspraak per telefoon of met een beeldverbinding. 

Kom zoveel mogelijk alleen naar uw ziekenhuisafspraak. Is dit niet mogelijk, neem dan maximaal één begeleider mee.

Wordt u geopereerd of opgenomen in ons ziekenhuis en bent u benieuwd hoe de dag van uw operatie en/of opname eruit ziet? Lees dan hier verder.


 


beeldafspraakWat voor soort afspraak heb ik?

In het Maastricht UMC+ zijn drie soorten van overleg met uw arts mogelijk. Uw behandelend arts bespreekt samen met u wat voor u de beste optie is.

  • Afspraak in het ziekenhuis
  • Belafspraak
  • Beeldbelafspraak

Lees meer


WachtenBij binnenkomst

We vragen u om niet eerder dan 10 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn in het ziekenhuis. Bent u eerder, wacht dan even buiten of in uw auto  en kom niet eerder naar binnen.

Lees meer


LooprouteLooproutes en afstand houden

U volgt uw looproute in het ziekenhuis via lijnen op de vloer. Op plekken waar patiënten of medewerkers niet tegelijkertijd kunnen passeren, zijn opstelplaatsen gemaakt, waar u even op 1,5 meter afstand van de ander kunt wachten.

Let op, de routebeschrijving op uw afsprakenbrief kan gewijzigd zijn!

Lees meer


OnderzoekkamerIn de spreek- en onderzoekkamer

Bij fysiek onderzoek dragen onze medewerkers beschermingsmiddelen. Dit doen ze voor uw en hun eigen gezondheid. Dit kan een neusmondmasker zijn, een schort, handschoenen en een spatbril. Dit ziet er anders uit maar nogmaals: dit is voor ieders veiligheid.

Lees meer


 PaspoortBent u in een coronagebied geweest?

 

Bent u de afgelopen tijd in een gebied geweest dat vanwege corona ‘rood’ of ‘oranje’ gekleurd is? Ga dan bij terugkomst 10 dagen thuis in quarantaine. Heeft u in die periode een afspraak in ons ziekenhuis? Neem dan vóórdat u naar het ziekenhuis komt contact met ons op.

Op de website www.nederlandwereldwijd.nl leest u om welke gebieden het gaat.


MaatregelenMaatregelen

Het Maastricht UMC+ neemt maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus. We zetten ze hier even op een rij.

Lees meer


 


 CoronavirusWat is het coronavirus (COVID-19)?

Hoe zit dat nou met een virus? Hoe verspreidt zich dat én nog belangrijker, wat kunt u zelf doen om verspreiding te voorkomen? We zetten de meest gestelde vragen over het coronavirus voor u op een rij in deze folder.

 


 

Wat vindt u van deze pagina?