Polikliniek bezoek

Bloed prikken

LET OP: In verband met uw veiligheid en die van onze medewerkers, zijn alle prikpunten tijdelijk gesloten. Voor bloedprikken kunt  nog terecht op het MUMC+ en op locatie Medisch Centrum Annadal. Kijk hieronder voor de actuele openingstijden van deze locaties.

 

bloedprikken U kunt bloed laten prikken op twee locaties: bij het Maastricht UMC+ en bij het Medisch Centrum Annadal.

Locatie Maastricht UMC+

P. Debyelaan 25, Maastricht
Maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 17.30 uur
Telefoon: 043 - 387 47 00.

Meld u aan de balie van het Diagnostisch Centrum (zie de interactieve plattegrond). Het is niet nodig een afspraak te maken. Zorg wel dat u een wettelijk legitimatiebewijs bij zich heeft (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

Locatie Medisch Centrum Annadal

Brouwersweg 100, Maastricht (route naar Medisch Centrum Annadal)
Maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 12.30 uur
Telefoon: 043 - 387 57 70.

Meld u aan de balie van het Medisch Centrum Annadal Het is niet nodig een afspraak te maken. Zorg wel dat u een wettelijk legitimatiebewijs bij zich heeft (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

De bloedafname

Voor de bloedafname krijgt u een prikje in uw arm. Dit kan even pijnlijk zijn, maar u bent binnen enkele minuten klaar. Het bloed wordt nagekeken in het laboratorium van het ziekenhuis. De uitslag van het bloedonderzoek krijgt u van uw huisarts, verloskundige of aanvragend specialist.

Soms kan het druk zijn waardoor u iets langer moet wachten voordat u aan de beurt bent.

Bloedprikken bij kinderen

Let op: bloedprikken bij kinderen kan alleen bij de locatie Maastricht UMC+.

Maandag tot en met vrijdag van 07.30 uur tot 17.30 uur.

Uw kind meldt zich met een ouder of begeleider bij de balie van het Diagnostisch Centrum (zie de interactieve plattegrond). Het is niet nodig een afspraak te maken. Neem wel een wettelijk legitimatiebewijs mee (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Een van de medewerkers zal u ophalen en samen met u naar de Kinderprikdienst gaan. Meer informatie over bloedprikken bij kinderen vindt u op onze Kinderwebsite.

Trombosepatiënten, glucosetolerantietest en dagcurve

Trombosepatiënten kunnen voor bloedprikken terecht van maandag tot en met vrijdag. De uiterlijke aanmeldtijd is 12.30 uur.

Komt u voor een glucosetolerantie-test of om een dagcurve te laten prikken, dan moet u wel een afspraak maken.

Priklocaties gesloten

Alle priklocaties zijn gesloten op:

  • eerste en tweede Kerstdag
  • nieuwjaarsdag
  • carnavalsmaandag en – dinsdag
  • Goede Vrijdag en tweede paasdag
  • Hemelvaartsdag
  • tweede pinksterdag.

Daarnaast zijn er aangepaste openingstijden voor Kerstmis en Oud- en Nieuw.  Indien 24 en 31 december op een werkdag vallen, is de centrale bloedafname geopend tot 16.00 uur. Neem voor deze openingstijden vooraf contact op met de Centrale Bloedafname: 043 - 387 47 00.

 

Wat vindt u van deze pagina?